Om ”Mitt frimärksliv”

Arne Svensson

Våra söner hade varit med på några frimärksutställningar under 1980-talet, och det blev ett visst tryck att även jag skulle ”ställa ut”. Men det verkade oöverstigligt. Att som vuxen börja skrapa ihop en regelrätt samling enligt konstens alla regler var ju knappast att tänka på. Men vid den tiden började ett alternativt samlingssätt att växa fram. Det kallades ibland ”freestyle” och är nu känt som ”open”. Kunde detta nya vara något? Tanken slog mig, att det kanske skulle kunna vara möjligt att åstadkomma någon sorts ”frimärksmemoarer” genom att rota fram gamla album och annat ur gömmorna.

Sagt och gjort! Till utställningen Nordia 90 var ”Mitt frimärksliv” klart för debut. Det förändrades successivt under de följande åren, men grundlayout och idé har inte ändrats. Och jag har motstått frestelsen att montera om exponatet med hjälp av dator.

Förutom vid Frimärkets dag etc. har exponatet visats vid bl.a.
Nordia 90 (Deltagarbevis)
Örphil 91 (Publikpris 3)
Huddex 92 (Silverbrons)
Frimärks-SM 1992
Frimupps 94 (Diplom)
Bofilex 97 (Vermeil+hpr)
Carlex 99 (Vermeil)
Nordia 2000 (Silver)
SFF i Norrköping 100 år (2001) (Silverbrons)
Postmuseum 2002
Norrphil 2004:s Internetklass (Diplom)

När Nordisk Filateli hösten 2002 utlyste sin första ”berättartävling” tog jag chansen att med utgångspunkt i exponatet producera ett bidrag. Det erhöll 2:a pris och publicerades i Nordisk Filateli nr 4 2003 under rubriken ”Mitt frimärksliv – från tvållåda till freestyle”.

Mina söner hjälpte mig också med att åstadkomma en ”internetberättelse” som fortfarande kan hittas på www.infart.se/mittfrimarksliv.

Tillbaka till exponatet.