För besökare

Webbadress och webbvisning
Netex webbadress är http://netex.se. Vissa webbläsare vill automatiskt lägga till ett s, alltså https://netex.se. Då innehåller webbsidorna text, men bilder saknas och länkar till pdf-filer är inte klickbara. För att visa webbsidan korrekt, pröva att gå till adressfönstret i webbläsaren och radera s:et i https! Från Netex sida hoppas vi på sikt kunna lösa problemet, så att webbplatsen ska ha stöd även för https.

Hitta exponat
Exponaten är sorterade i de kategorier som visas i vänsterspalten.
Välj en kategori så får du upp en lista med länkar till de exponat som ingår i kategorin. Ovanför kategorilistan finns också en ruta för textsökning.

Titta på exponat
Exponat visas antingen som pdf-fil(er) eller som bildgallerier.
Pdf: Klicka på länken till den pdf-fil du vill se.
Bildgalleri: I bildgalleriet visas miniatyrer av alla bilder i exponatet. Klicka på den bild du vill se.
För att bläddra kan du använda knapparna överst på sidan, men enklare är att använda piltangenterna på ditt tangentbord: med vänster- och högerpilar bläddrar du fram och tillbaka mellan bilderna, med upp- och nerpilar scrollar du upp och ner i bilden.
För att förstora kan du klicka på siffrorna till höger om det lilla förstoringsglaset under bilden. Ytterligare ett klick i bilden ger sedan maximal förstoring. För att komma tillbaka till vanligt visningsläge går du bakåt till föregående sida i din webbläsare. I de flesta webbläsare går det också att förstora/förminska med tangenterna Ctrl och plus respektive minus.
För att återgå till exponatsidan, klicka på exponatets rubrik längst ner på bildsidan (under ”Publicerat i”).

Copyright
Copyright för allt material tillhör utställaren. Frågor om kopiering eller annan användning kan sändas till info@netex.se som vidarebefordrar till utställaren. Det är inte tillåtet att citera utan att ange källa.