Välkommen till SFF i Göteborg – en mötesplats för filatelister, posthistoriker och vykortssamlare i Göteborgsområdet! Under vår och höst har föreningen möten två gånger i månaden med föredrag, urvalshäften och fika. En årlig auktion står också på programmet, liksom resor till utställningar och ibland andra utflykter. Nya medlemmar är alltid välkomna. Kontaktuppgifter finns på föreningens hemsida (Göteborg SFF).
Föreningsutställningen visar exempel på medlemmarnas samlande, alltifrån mindre smakprov och presentationer till hela utställningsexponat. Den öppnade sommaren 2020 och fylls på allteftersom. Välkommen att titta!
Austria, the Costume Issue 1948–1963 av Per-Olof Jansson. Den postala användningen av Österrikes frimärksserie med olika folkdräkter.
Borås, Boras och Borös m.m. av Gunnar Dahlstrand. Modern posthistoria om etiketter med frankostämplar
By a vertical line on the face av Per Gustafson. En djupdykning i en intressant episod i vykortens posthistoria.
Canada Commercial Airmail during 1925–1954 av Per-Olof Jansson. Luftpost från Kanada till världens alla hörn.
Canada, the Admiral Issue 1912–28: Rates and destinations av Per-Olof Jansson. Postal användning av frimärken från Kanadas s.k. ”Admiral Issue”.
Eftersänt och tilläggsfrankerat av Roland Frahm. Försändelser till, från och inom Sverige som tilläggsfrankerats vid eftersändning.
Frimärksreklam och Uno Söderberg av Gunnar Dahlstrand. Openexponat om marknadsföreningen av svenska frimärken.
Förfalskade svenska frimärken 2022–2024 av Gunnar Dahlstrand. Kinatillverkade falska svenska frimärken säljs till underpris!
Göteborgs Lokalpaket 1970–1976 av Gunnar Dahlstrand. Ett göteborgskt försök med billig lokal paketutdelning.
Insufficiently prepaid cancellations from Europe pre UPU av Göran Fredrikson. Stämplar som talade om att posten var underfrankerad.
Nord 63 – tilltryck på tomrutehäften av Gunnar Dahlstrand. Reklamtryck för frimärksutställning på automathäfte HA10.
Postens identitetskort, svensk version, 1909–1969 av Sven-Erik Holmedal. De första 60 åren som postala id-kort var i bruk.
Posthistoria för vykortssamlare av Per Gustafson. Ett försök att intressera vykortssamlare för vykortens postala aspekter.
Posthuset Vasagatan Stockholm av Sven-Erik Holmedal. Open-exponat om posthuset i Stockholm och frimärket som gavs ut till invigningen 1903.
Reasons for mixed franking from two mail carriers av Kjell Nilson. Frimärken från det svenska postverket i kombination med någon annan typ av frankering.
Riksdagen 500 år av Sven-Erik Holmedal. Ett open-exponat om riksdagens historia och minnefrimärkena från 1935.
Siffror på baksidan av Gunnar Dahlstrand. En specialstudie av de kontrollsiffror som förekommer på baksidan av svenska bandmärken.
Stamps in Love av Per Gustafson. Vykort med ”frimärksspråk” som användes för att skicka hemliga kärlekshälsningar.
Svensk hotellpost av Per Gustafson. Om hur svenska hotell hanterade gästernas post.
Svensk posthistoria 1892–1912 av Per Gustafson. Posttjänster, porton och postala regler under Oscarsperioden.
Svenska Amerikalinjens aerogram av Gunnar Dahlstrand. Specialtryckta aerogram för Svenska Amerikalinjens passagerarfartyg.
Svenska automatmärken av Gunnar Dahlstrand. Frimärken som såldes styckvis i frimärksautomater.
Svenska frankoetiketter 1981–2004 av Gunnar Dahlstrand. Frankoetiketter användes under en period för bl.a. bokförsändelser.
Svenska frankostämplar av Gunnar Dahlstrand. De två äldsta typerna av frankostämplar, modell 1926 och modell 1944.
Sverige lågvalörer 1892–1919 av Sven-Erik Holmedal. De två första utgåvorna med enbart lågvalörer – tvåfärgad siffertyp och lilla riksvapnet.
Swedish letters without stamps to the United Kingdom 1706 to 1875 av Gunnar Nilsson. Porton och postvägar mellan Sverige och Storbritannien.
Swedish Postal History 1939–1948 av Kjell Nilson. Posten under andra världskriget, med fokus på postala noteringar och befordringsvägar.
Swedish Postal Rates 1920–1970 av Kjell Nilson. Alla typer av postala försändelser och posttjänster som betalades med frimärken under perioden 1920-1970.
För nytillkomna tittare: Välj vilken samling du vill titta på genom att klicka på rubriken ovan. Klicka sedan på den första bilden, och använd därefter piltangenterna på datorns tangentbord – bläddra mellan bilderna med höger-/vänsterpil och använd pil upp/ner för att scrolla upp och ner i bilden!