SFF i Göteborg

Välkommen till SFF i Göteborg – en mötesplats för filatelister, posthistoriker och vykortssamlare i Göteborgsområdet! Under vår och höst har föreningen möten två gånger i månaden med föredrag, urvalshäften och fika. En årlig auktion står också på programmet, liksom resor till utställningar och ibland andra utflykter. Nya medlemmar är alltid välkomna. Kontaktuppgifter finns på föreningens hemsida (Göteborg SFF).

Föreningsutställningen visar exempel på medlemmarnas samlande, alltifrån mindre smakprov och presentationer till hela utställningsexponat. Den öppnade sommaren 2020 och fylls på allteftersom. Välkommen att titta!

By a vertical line on the face av Per Gustafson. En djupdykning i en intressant episod i vykortens posthistoria.
Canada Commercial Airmail during 1925–1954 av Per-Olof Jansson. Luftpost från Kanada till världens alla hörn.
Eftersänt och tilläggsfrankerat av Roland Frahm. Försändelser till, från och inom Sverige som tilläggsfrankerats vid eftersändning.
Frimärksreklam och Uno Söderberg av Gunnar Dahlstrand. Openexponat om marknadsföreningen av svenska frimärken.
Göteborgs Lokalpaket 1970–1976 av Gunnar Dahlstrand. Ett göteborgskt försök med billig lokal paketutdelning.
Insufficiently prepaid cancellations from Europe pre UPU av Göran Fredrikson. Stämplar som talade om att posten var underfrankerad.
Mixed usage in payment of postage fees in Sweden and abroad 1888-1987 av Kjell Nilson. Frimärken från det svenska postverket i kombination med någon annan typ av frankering.
Nord 63 – tilltryck på tomrutehäften av Gunnar Dahlstrand. Reklamtryck för frimärksutställning på automathäfte HA10.
Posthistoria för vykortssamlare av Per Gustafson. Ett försök att intressera vykortssamlare för vykortens postala aspekter.
Siffror på baksidan av Gunnar Dahlstrand. En specialstudie av de kontrollsiffror som förekommer på baksidan av svenska bandmärken.
Stamps in Love av Per Gustafson. Vykort med ”frimärksspråk” som användes för att skicka hemliga kärlekshälsningar.
Svensk posthistoria 1892–1912 av Per Gustafson. Posttjänster, porton och postala regler under Oscarsperioden.
Svenska Amerikalinjens aerogram av Gunnar Dahlstrand. Specialtryckta aerogram för Svenska Amerikalinjens passagerarfartyg.
Svenska automatmärken av Gunnar Dahlstrand. Frimärken som såldes styckvis i frimärksautomater.
Svenska frankoetiketter 1981–2004 av Gunnar Dahlstrand. Frankoetiketter användes under en period för bl.a. bokförsändelser.
Svenska frankostämplar av Gunnar Dahlstrand. De två äldsta typerna av frankostämplar, modell 1926 och modell 1944.
Sverige lågvalörer 1892–1919 av Sven-Erik Holmedal. De två första utgåvorna med enbart lågvalörer – tvåfärgad siffertyp och lilla riksvapnet.
Swedish letters without stamps to the United Kingdom 1706 to 1875 av Gunnar Nilsson. Porton och postvägar mellan Sverige och Storbritannien.
Swedish Postal History 1939–1948 av Kjell Nilson. Posten under andra världskriget, med fokus på postala noteringar och befordringsvägar.
Swedish Postal Rates 1920–1970 av Kjell Nilson. Alla typer av postala försändelser och posttjänster som betalades med frimärken under perioden 1920-1970.

För nytillkomna tittare: Välj vilken samling du vill titta på genom att klicka på rubriken ovan. Klicka sedan på den första bilden, och använd därefter piltangenterna på datorns tangentbord – bläddra mellan bilderna med höger-/vänsterpil och använd pil upp/ner för att scrolla upp och ner i bilden!